Home O nama

O nama

Mreža podrške romskoj deci u ranoj uzrastz u Srbiji REYNS okuplja stručnjake, aktiviste i sve zainteresovane pojedince u zajednici koja uči i doprinosi pružanju podrške razvoju i učenju, romskoj deci ranog uzrasta u Republici Srbiji .

REYNS se osniva i razvija u saradnji između Asocijacije pedagoških asistenata Srbije, CIP Centra za interaktivnu pedagogiju, Udruženja građana „Ruke prijateljstva“, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, London i Fondacije za otvoreno društvo, Srbija. REYNS je deo međunarodne mreže The Romani Early Years Network (REYN) podržane od strane Međunarodne asocijacije Korak po (International Step by Step Association) i Fondacija za otvoreno društvo, (Open Society Foundations, London).

REYNS je deo međunarodne mreže The Romani Early Years Network (REYN) podržane od strane Međunarodne asocijacije Korak po (International Step by Step Association) i Fondacija za otvoreno društvo, (Open Society Foundations, London)

REYN Srbija je mreža koja doprinosi boljem i ravnopravnom položaju romske dece, zahvaljujući primeni najnovijih saznanja iz oblasti ranog razvoja.

Insistiramo da sva deca imaju pravo na jednak pristup kvalitetnom vaspitanju i obrazovanju, i verujemo da su za to odgovorni pojedinci i institucije.

Fokus REYNS-a je na unapređenju nadležnosti svojih članova, kao i na prepoznavanje važnosti njihovog rada. Želimo da doprinesemo stvaranju stimulativnog ambijenta u kojem će romska deca moći u potpunosti razviti svoje kapacitete i postati ravnopravni članovi zajednice.

Želimo da REYNS postane značajan faktor u poboljšanju ranog razvoja romske dece, kao i promovisanje poštovanja različitosti i pravičnosti.

reyns EN

sr_RSСрпски језик