Home AktivnostiKick off konferencija
Kick off conference

Kick off konferencija

Kick off konferencija

Mreža podrške romskoj deci ranog uzrasta u Srbiji-REYNS

22.3.2016.goine u prostorijama Medija Centra u Beogradu održana je kick off konferencija sa ciljem informisanja šire javnosti međunarodnih, nacionalnih i lokalnih zainteresovanih strana, kao i potencijalnih članova nacionalne mreže o formiranju nacionalne mreže podrške romskoj deci ranog uzrasta u Srbiji - REYNS ( Romani Early Years Network Serbia ) .

Pomenuta inicijativa pokrenuta je u partnerstvu Asocijacije pedagoških asistenata Srbije, CIP Centra za interaktivnu pedagogiju i organizacije Ruke prijateljstva iz Kraljeva.

U uvodnom delu u okviru pozdravene reči prisutnima se putem video poruke obratio Stanislav Daniel- Programski menadžer I koordinator Internacionalne REYN mreže sa željom da novoformirana REYN mreža u Srbiji deluje u skladu sa misijom I pruži doprinos boljem i pravičnijem položaju romske dece u Srbiji zahvaljujući primeni najnovijih saznanja u oblasti ranog razvoja

Na skupu su govorili:

Jadranka Stojanović - koordinatorka programa za Inkluziju Roma - Fondacija za otvoreno društvo Srbija

Božidar Nikolić - nacionalni koordinator REYNS

Milena Mihajlović - izvršna direktorka CIP Centra za interaktivnu pedagogiju - Beograd

Tanja Djordjević  - Asocijacija pedagoških asistenata Srbije- Kragujevac

Zoran Petrović - Ruke prijateljstva – Kraljevo

Prisutni su upoznati sa ciljevima formiranja Mreže podrške romskoj deci ranog uzrasta u Srbiji . Takođe im je prezentovan sajt REYNS mreže I blog na kome će se postavljati različite teme značajne za unapređenje obrazovnog statusa romske dece ranog uzrasta.

Na kraju konferencije kroz diskusiju predstavnici nacionalnih institucija, nevladinih organizacija, fondacija, predstavnika Asocijacije pedagoških asistenata Srbije, nacionalnih medija su predstvili svoje inicijative na polju ranog razvoja I postavljali pitanja u skladu sa temom.

 

https://www.facebook.com/events/243019329369312/

Sanislav Daniel REYNS greeting

1 thought on “Kick off conference

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSСрпски језик