Home AktivnostiU susretu projektu "Inkluzivno predškolsko obrazovanje i obrazovanje u Srbiji"
In meeting the project “Inclusive Preschool Education and Education in Serbia”

U susretu projektu "Inkluzivno predškolsko obrazovanje i obrazovanje u Srbiji"

Mreža podrške Roma u ranom dobu u Srbiji (REYNS) pokrenula je inicijativu na lokalnom nivou u cilju informisanja svih relevantnih aktera u oblasti ranog razvoja u Kragujevcu o pokretanju velikog nacionalnog projekta reforme predškolskog obrazovanja i obrazovanja na temu "Inkluzivno Predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Srbiji "-" ECEC - obrazovanje i zaštita od ranog djetinjstva ".

Projekat Ministarstva prosvete , nauke i tehnološkog razvoja Rrepublike Srbije uz podršku Svetske banke ima za cilj unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, naročito za decu iz osetljivih društvenih grupa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradske uprave za obrzovanje,Kancelarije za romska pitanja , Predškolskih ustanova u Kragujevcu kao I svih relevantnih Lokalnih institucija (Školske uprave Kragujevac,CZSR, Preventivnog centara Doma zdravlja, Crvenog krsta) i organizacija civilnog društva.

Na sastanku su predstavnici REYNS mreže izneli podatke o broju romske dece uzrasta od 3-5.5 godina koja nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja I obrazovanja . U kontekstu definisanih ciljeva ECEC projekta nacionalni koordinator REYN Srbije istakao je značaj i očekivanje da se ovom projektnom inicijativom postave sistemski mehanizmi kako bi se predškolsko obrazovanje i vaspitanje učinilo dostupnim romskoj deci ranog uzrasta.

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSСрпски језик